مقدمه
کشور نروژ یکی از سردترین کشور های حوزه اسکاندیناوی است. این کشور با سوئد ، فنلاند و روسیه مرز زمینی دارد. پاییتخت آن اسلو و حدود 5 میلیون نفر جمعیت دارد. یکی از نکات قابل توجه این کشور داشتن منابع گازی و نفتی می باشد. این امر باعث شده متقاضیانی که در این رشته ها تحصیل و مهارت دارند ، برای کار در این کشور اقدام کنند. برای مهاجرت کاری به نروژ داشتن پیشنهاد کاری از طرف کارفرما ضروری می باشد. زبان رسمی آنها نروژی است اما اغلب مسلط به زبان انگلیسی اند.
متقاضیان مهاجرت کاری به نروژ از دو روش می توانند برای کار در این کشور اقدام کنند
1 . جست و جوی یک کارفرما یا کمپانی در این کشور که برای متقاضی دعوت نامه کاری ارسال کند.
2 . در این روش از طریق تحصیل به نروژ مهاجرت کرده و سپس به جستجوی کار بپردازید.
مهاجرت کاری به نروژ و داشتن ویزای همراه
بزرگترین دغدغه متقاضیان کار در کشور نروژ ، اخذ ویزا برای همراهان می باشد. به صورت کلی در امر حقوق بین الملل منظور از همراهان ، همسر و فرزندان زیر 18 سال می باشد. همچنین همسر متقاضی میتواند به صورت فول تایم کار کند و فرزندان می توانند به تحصیل رایگان بپردازند. زمانی که فرد متقاضی برای خود اجازه اقامت گرفت ، برای همراهان خود هم می تواند اقدام به اخذ اقامت کند.
مهاجرت کاری به نروژ و داشتن ویزای همراه
مزایای زندگی در نروژ
- تعداد زیاد مسکن با کیفیت بالا که شما می توانید به راحتی مسکن مورد نظر خود را پیدا کنید. بیشتر املاک اجاره ای که در نروژ وجود دارد ، از قبل دارای مبلمان مدرن هستند.
- نروژ سبک زندگی در فضای باز را ارائه می دهد و شما می توانید از فعالیت های بیرون لذت ببرید. این کشور دارای بهترین سیستم های بهداشتی در دنیا است که مراقبت های بهداشتی رایگان را ارائه می دهد.
- حقوقی که در نروژ دریافت می کنید ، به طور کلی بالاتر از میزان حقوق دریافتی از سایر نقاط اروپا است.
- تحصیلات شما پس از دوره متوسطه رایگان است.
- نروژ به علت داشتن منابع نفتی و گازی در خارج از کشور جزء کشور های ثروتمند می باشد.
معایب و مشکلات زندگی در نروژ
ویزای کار در کشور نروژ
به طور کلی تمام شهروندان کشور های خارج از اتحادیه اروپا باید قبل از ورود به این کشور ، درخواست ویزا دهند. کشور نروژ همانند دیگر کشور ها دارای چندین نوع ویزای کاری می باشد :
اقامت در نروژ از طریق کار
اقامت در نروژ از طریق کار یکی از راه های مهاجرت به این کشور می باشد. نرخ بیکاری در این کشور کمتر از 5 درصد می باشد و شرایط کاریابی برای افرادی که دارای تحصیلات و یا سابقه کاری می باشند مناسب است.
در صورتی که شما تحصیلات عالی و سابقه کاری داشته باشید ، می توانید برای اقامت در این کشور اقدام کنید. افراد برای اخذ این اقامت از دو طریق می توانند اقدام کنند :
1 . باید پیشنهاد کاری (Job Offer) از طرف کارفرمای نروژ دریافت کنند. در ابتدا کارفرما می بایست کار مورد نظر در این کشور را به مدت سه ماه آگهی کند. چنانچه فرد متقاضی در کل اتحادیه اروپا نتوانست شغل مورد نظر را پیدا کند، کارفرما می تواند برای فرد خارج از اتحادیه اروپا از جمله نیروی کار ایرانی دعوتنامه ارسال کند. از این پس متقاضی می تواند با ارائه مدارک به سفارت ، مشغول به فعالیت خود شود.
در صورتی که فرد بیش از سه سال در نروژ کار کند و مالیات و بیمه بپردازد می تواند اخذ اقامت دائم نروژ را داشته باشد. با اینکه تعداد مشاغل انگلیسی زبان در نروژ محدود می باشد ، متقاضی می بایست به زبان نروژی مسلط باشد ؛ با توجه به این موارد دریافت پیشنهاد کاری چندان آسان نمی باشد.
2 . اخذ اقامت این ویزا از روش نیروی کار متخصص (skilled worker) صورت گیرد. نیروی کار متخصص کسی است که در یک زمینه خاص ، شغلی و یا تحصیلاتی مهارت بالایی داشته باشد که در این روش از سیستم امتیاز بندی استفاده می شود. در این روش علاوه بر داشتن مهارت کاری و دانش زبان نروژی یا انگلیسی ، برخلاف بعضی کشور ها همچون کانادا ، متقاضی باید از طرف یک کارفرمای نروژی پیشنهاد کاری داشته باشد که مجددا کار را برای اخذ اقامت سخت می کند. این در حالی است که در برخی کشور ها از جمله کانادا جهت اخذ ویزای کار از طریق روش نیروی کار متخصص نیاز به داشتن پیشنهاد کاری نمی باشد. همچنین کاریابی در کانادا به زبان انگلیسی صورت می گیرد.
با این ویزا شخص می تواند به مدت 6 ماه در این کشور به دنبال کار باشد و در صورت پیدا کردن کار ، اقامت در نروژ از طریق کار را بدست آورد ولی متاسفانه این ویزا دیگر صادر نمی شود ولی در برخی کشور ها همچون آلمان ، اتریش و کشور های اروپایی ویزای جستجوی کار همچنان صادر می شود.
از توجه شما سپاسگزاریم.