مهاجرت از طریق ازدواج
مهاجرت به دلایل مختلفی مثل ازدواج یا تحصیل رخ می دهد. مهاجرت از طریق ازدواج به لحاظ قوانین بین المللی امری پذیرفته شده است و اکثر کشور ها برای افرادی که قصد مهاجرت از طریق ازدواج دارند شرایط مناسبی را فراهم کرده اند. برای این که فردی بتواند اقدام به مهاجرت نماید باید ازدواج او حقیقی ، صحیح و واجد قوانین کشور مورد نظر باشد.
مهاجرت از طریق ازدواج چگونه است؟
بعضی از افراد فکر می کنند با مهاجرت به کشور های پیشرفته زندگی ایده آل تری خواهند داشت. برای این که فرد بتواند اقدام به مهاجرت به کشوری دیگر کند روش های مختلفی وجود دارد که یکی از آن ها ازدواج با تبعه یا شهروند کشور مقصد می باشد.
ازدواج با تبعه کشور مقصد برای مهاجرت بین المللی مورد پذیرش اکثر کشور ها است و فرد متقاضی باید برای دریافت ویزا و اقامت اقدام نماید. ازدواج باید به صورت حقیقی باشد به این منظور که جنبه صوری نداشته باشد و فقط برای مهاجرت و اخذ ویزا نباشد.
شرایط مهاجرت از طریق ازدواج
طبق قوانین اغلب کشور ها شخصی که با تبعه یک کشور خارجی چه مرد چه زن ازدواج می کند ، امکان اخذ تابعیت کشور همسر خود را به دست خواهد آورد و یا این حق را خواهد داشت که در کنار همسر خود در کشوری دیگر زندگی کنند ، همچنین این افراد می توانند اقامت همسر خارجی را تمدید کنند.
برای این که فرد بتواند از طریق عقد و ازدواج اقدام به مهاجرت نماید ، شروطی لازم است که فرد باید آن ها را به اثبات برساند :
بررسی و ارسال درخواست برای تحصیل
حقیقی بودن ازدواج :
مراد از این امر ، نبودن جنبه صوری ازدواج است ، در واقع باید بین زوجین احساس و علاقه وجود داشته باشد و تنها برای دریافت اخذ ویزا و مهاجرت نباشد.
تمکن مالی زوج :
زوجه باید اثبات کند که همسرش تمکن مالی لازم برای امرار معاش و تحمل هزینه های زندگی را دارا است.
تهیه مکان مناسب برای زندگی مشترک :
مرد باید خود را ثابت کند که می تواند مکان مناسبی برای سکونت تهیه کند و آرامش و رفاه زن را بیشتر سازد.
قوانین تابعیت از طریق ازدواج
در صورت ازدواج با شخصی که تابعیت یا اقامت یک کشور خارجی را دارا باشد ، می توان نسبت به اخذ اقامت و تابعیت اقدام نمود. کشور های مختلف دنیا بر اساس قوانین و مقرراتی مربوط به خودشان اعطای تابعیت یا اقامت آن ها به یک شخص خارجی از طریق ازدواج متفاوت است. اگر زن ایرانی با مرد خارجی ازدواج کند ، تابعیت زن به مرد نمی رسد ، در ایران تابعیت از مرد به زن تحمیل می شود و اگر مرد خارجی با زن ایرانی ازدواج کند نمی تواند برای اخذ تابعیت ایرانی اقدام نماید.
فرایند اخذ اقامت ازدواجی
برای دریافت اقامت از طریق ازدواج ابتدا باید ازدواج به صورت رسمی ثبت شود ، سپس شما به سفارت مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم برای ویزای ازدواج کشور مقصد ، درخواست نمایید. پس از بررسی مدارک و تایید صحت آن ها توسط سفارت و تایید توان مالی همسر تبعه برای تامین مخارج زندگی مشترک ، ویزای فرد برای ازدواج صادر می گردد.
اعتبار این ویزا یک ساله و قابل تمدید خواهد بود. البته در صورتی که ازدواج متقاضیان پابرجا باشد و در صحت آن شکی وجود نداشته باشد ویزای زوجین تمدید می شود. پس از حداقل 3 سال تمدید این ویزا ، متقاضی می تواند در خواست اخذ تابعیت بدهد.
مزایای اخذ اقامت دائم از طریق ازدواج
در صورتی که فرد بتواند از طریق ازدواج اقامت دائم کشور مقصد را دریافت کند ، از مزایای بسیاری برخوردار می شود.از جمله :
- دریافت حق اشتغال تمام وقت کشور مقصد
- برخورداری از حقوق مساوی با شهروندان
- اخذ تابعیت کشور مقصد پس از گذشت سه سال زندگی
- پرداخت هزینه پایین جهت مهاجرت و هزینه های جانبی
مدارک کلی لازم برای اخذ اقامت از طریق ازدواج
برای این که زوجین بتوانند از طریق ازدواج اقدام به اخذ ویزا و اقامت کشور مقصد نمایند می بایست مدارک ذیل را ارائه دهند :
ازدواج صوری با همسر خارجی و آثار آن
عده ای از متقاضیان که به دنبال یافتن بهترین کشور برای ازدواج و اخذ اقامت هستند ، تمایل دارند تا از هر طریقی فردی را برای ازدواج در کشور خارجه پیدا و به آن کشور مهاجرت کنند.این افراد اغلب به صورت صوری و صرفا به منظور اخذ اقامت با شخص تبعه آن کشور ازدواج می کنند. در واقع ازدواج های صوری به عنوان جرم شناخته شده اند و در صورتی که اثبات گردد هدف ازدواج آن شخص با تبعه خارجی چه بوده است ، اقامت شخص خلع می گردد. به همین جهت کشورهای دنیا پیش از اعطای اقامت به فرد متقاضی ، سوابق رابطه او را با تبعه کشورشان به دقت بررسی می کنند و خواستار مدارک برای اثبات واقعی بودن ازدواج هستند. در صورت اثبات این موارد اقامت کشور خود را به متقاضی اعطا می نمایند.
کدام کشور ها برای اخذ اقامت از طریق ازدواج با خارجی راحت تر برخورد می کنند؟
کشور ها قوانین شبیه به هم دارند و در کشور های اروپایی روند اعطای اقامت سریع تر می باشد.