ویزای شنگن قراردادی بود که در سال 1985 بین 28 کشور اروپایی امضا شد، تا ساکنین این کشورها بتوانند بدون نیاز به اخذ ویزا به راحتی از مرزهای یکدیگر عبور کنند. شرایط اخذ ویزا از این کشورها یکسان است و با اجازه ورود به یکی از این کشورها میتوان در مناطق دیگر هم طبق تاریخ اعلامشده در ویزا وارد شد و اقامت داشت. از سوی دیگر کشورهای اعضای این قرارداد به افرادی که ساکن یا تابع کشورهای استرالیا، ژاپن، کره جنوبی، مالزی و تعدادی از کشورهای قاره شینگنی جنوبی هستند این اجازه را میدهند که بدون گرفتن ویزا به مدت حداکثر 90 روز به هر کدام از این 28 کشور سفر کنند.
ویزای شنگن برای سفرهای ترانزیتی و یا اقامت های کوتاه مدت درون محدودۀ شنگن صادر می شود که برای مدتِ حداکثر 90 روز در یک دورۀ 180 روزه می باشد. ویزای ورود به محدودۀ شنگن میبایست از کشوری که مقصد اصلی سفر شماست درخواست شود. چنانچه قصد سفر به چندین کشور عضو شنگن دارید و هیچ یک از این کشورها مقصد اصلی شما به شمار نمیروند، باید درخواست ویزا از کشوری که اولین ورودتان به آنجا صورت می گیرد درخواست شود.
کشورهای عضو شنگن: اتریش، بلژیک، دانمارک، جمهوری چک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتویا، لایخشتین، لیتوانی، لوگزامبورگ، مالتا، هلند، نروژ، لهستان، پرتقال، اسلواکی، اسلوانی، اسپانیا، سوئد و سویس می باشند.
انواع ویزای شنگن
ویزای شنگن نوع A
ویزای شنگن نوع A به مسافران این امکان را می دهد تا بتوانند ویزای ترانزیت هوایی را بگیرند. به این ویزا به اصطلاح ویزای ترانزیت گفته می شود. با اخذ ویزای شنگن نوع A می توان با هواپیما وارد فرودگاه مقصد شوید و در کمتر از 48 ساعت خاک این کشور را با هواپیما ترک کنید.
این ویزا بیشتر زمانی استفاده می شود که نیاز به تغییر خط هوایی داشته باشید و یا این که هواپیما نیاز به سوختگیری داشته باشد. به این ترتیب می توانید به راحتی وارد کشور مقصد شده و پس از برطرف شدن مشکل از طریق مرزهای هوایی فرودگاه را به مقصدی دیگر ترک کنید.
ویزای شنگن نوع B
این نوع از ویزای شنگن به کارفرمایان شنگنیی این اجازه را میدهد تا زمانی که کارگران بومی شنگنیی در دسترس نباشند، از کارگران خارجی برای مشاغل فصلی و موقت در زمینه کشاوری بهرهمند شوند.
ویزای شنگن نوع C
ویزای توریستی یا شنگن نوع C یکی از انواع ویزاهایی است که با اخذ آن می توانید در کمترین زمان ممکن به کشور مقصد سفر کنید.
ویزای شنگن نوع D
ویزای شنگن نوع D یا ویزای مولتی یا چند بار ورود است که به دارندگان آن این امکان را می دهد تا به مدت حداکثر 5 سال به خاک این کشور رفت و آمد داشته باشند. پس از گذشت این زمان می توان دوباره برای اخذ ویزای مجدد اقدام کرد. این ویزا بیشتر توسط افرادی اخذ می شود که فرزندشان در کشور دیگری مشغول به تحصیل هستند و یا اقامت دارند. برای کسانی که قصد حضور در همایش ها، کنفرانس ها، دوره های خاص و حتی کار با کشورهای دیگر را دارند نیز میتوان از این نوع ویزا استفاده کرد.
مراحل اخذ ویزای شنگن
گرفتن وقت سفارت از کشور مورد نظر
برای گرفتن ویزای شنگن ابتدا باید از سفارت کشور مورد نظر وقت بگیرید. وقت سفارت برای تحویل مدارک، انگشتنگاری و در بعضی سفارتها برای مصاحبه گرفته میشود. برای گرفتن وقت سفارت باید از طریق سایت سفارتها اقدام شود.
نکته:
بعضی از سفارتها فقط انگشتنگاری دارند و در بعضی دیگر، بسته به تصمیم افسر سفارت، با متقاضی مصاحبه هم میشود.
پر کردن فرم و تکمیل مدارک
بعد از گرفتن وقت، مرحله دوم پر کردن فرم و تکمیل مدارک است. فرم سفارت را میتوان از سایت سفارت مربوطه دانلود کرد.
حضور در سفارت جهت انگشت نگاری یا مصاحبه
بعد از گرفتن وقت و تکمیل مدارک، باید در روز و ساعت تعیین شده، جهت انگشتنگاری و یا مصاحبه در سفارت مورد نظر حضور پیدا کنید.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای شنگن
اصل پاسپورت با 6 ماه اعتبار از زمان خروج از کشور با امضا شخص مسافر
دو قطعه عکس 3*4 رنگی، تمامرخ با زمینه سفید، حداکثر برای 6 ماه اخیر (عکس با گذرنامه یکی نباشد)
اصل شناسنامه و ترجمه از کلیه صفحات آن
اصل گواهی حساب بانکی با مهر و امضا بانک فقط به زبان انگلیسی
اصل و ترجمه سند مالکیت به نام مسافر (چنانچه خانواده باشند سند مالکیت به نام سرپرست خانواده کافی است)
اصل و ترجمه مدارک شغلی
پزشکان:
پروانه مطب یا حکم کارگزینی از بیمارستان، پروانه دائم پزشکی، کارت نظام پزشکی.
وکلا:
پروانه وکالت.
مشاغل دولتی:
حکم کارگزینی، آخرین فیش حقوقی و یا نامه از سازمان مربوطه با ذکر مدت اشتغال، سمت و میزان حقوق دریافتی و سابقه بیمه تأمین اجتماعی با مهر سازمان
بازنشستهها:
حکم بازنشستگی و آخرین فیش حقوقی
مشاغل غیردولتی:
گواهی اشتغال به کار از شرکت مربوطه به همراه فیش حقوق و سابقه بیمه تأمین اجتماعی با مهر سازمان، در صورت خویشفرما بودن جواز کسب/آخرین آگهی تغییرات معلمان، اساتید و اعضا هیئتعلمی: اصل حکم کارگزینی یا گواهی اشتغال به کار به همراه فیش حقوقی و سابقه بیمه تأمین اجتماعی با مهر سازمان.
دانش آموزان و دانشجویان:
اصل و ترجمه نامه اشتغال به تحصیل.
جهت دانشآموزانی که در سال تحصیلی قصد سفر دارند، علاوه بر برنامه اشتغال به تحصیل، ارائه اصل و ترجمه رضایتنامه از مدیریت مدرسه با ذکر تاریخ سفر الزامی است.
برای فرزندان زیر 18 سال که بدون همراهی یکی از والدین سفر میکنند رضایتنامه محضری الزامی است
اصل و ترجمه مدارک شغلی و مالی همسر برای خانمهای خانهدار.
همراه داشتن بلیط و واچر معتبر
توجه داشته باشید که مدارک لازم برای سفارتهای حوزهی شینگن بهطور معمول یکسان است و فقط در بعضی از موارد کوچک تفاوت میکند، پس قبل از تهیه هر مدرکی با سفارت مربوطه هماهنگی لازم را به عمل آورید.
itemprop name needs to be here, don't delete it..!
امتیاز دهید
12345
میانگین امتیاز
4
از 5 -
تعداد رای
7
درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید
0
Error:
متن پیام را وارد کنید
Error:
ایمیل را وارد کنید
Error:
شماره موبایل را وارد کنید
لطفا متن امنیتی نمایش داده شده در عکس زیر را تایپ نمایید.