فنلاند(Suomi) با نام رسمی جمهوری فنلاند، کشوری است در شمال اروپا که حدود 4.5 میلیون نفر جمعیت دارد و پایتخت ان شهر هلسینکی است. حدود یک میلیون نفر از جمعیت در کلان شهر هلسینکی زندگی می کنند. فنلاند از شمال با نروژ،از شرق با روسیه، از غرب با سوئد مرز زمینی دارد.
واحد پول این کشور یورو است. دو زبان فنلاندی و سوئدی در این کشور رسمیت دارند.
از نظر مساحت، فنلاند هشتمین کشور در اروپا و پس از جمهوری کنگو شصت و پنجمین کشور در جهان است. و از نظر جمعیت جزو کم تراکم ترین کشور در اتحادیه اروپا است.
طبیعت و جاذبه های گردشگری
اگر چه فنلاند بخشی از مناطق اسکاندیناوی نیست، اما با کشور های همسایه خود ویژگی های مشترکی دارد. چشم انداز های باورنکردنی ، طبیعت بکر ، شفق قطبی در زمستان و ... از این قبیل اند.
مهم ترین مکان های دیدنی در فنلاند از شهرهای کوچیک گرفته تا شگفتی های طبیعی :
سیتیزن شیپ و شهروندی
اگر شرایط زیر را داشته باشید می توانید اقامت و شهروندی در فنلاند را دریافت کنید:
دارای تابعیت فنلاند یا یکی از کشور های اسکاندیناوی هستید
.دارای اقامت دائم و یا پیوسته باشید و اقامت تان هنوز معتبر باشد.
عضو خانواده فردی باشید که در انجا ساکن است.
اگر شما اقامت موقت دارید که اعتبار دارد، در صورتی که بتوانید ثابت کنید قصد اقامت دائم دارید می توانید مجوز ثابت خود را دریافت کنید.
مسائل زیر نشانگر شهروند ثابت شدن در این کشور است:
دارای محل کاردر فنلاند باشید و حداقل دو سال اعتبار داشته باشد.
به تحصیلات اشتغال دارید و مدت تحصیل شما حداقل دوسال است.
بمدت یکسال به طور مستمر در این کشور سکونت داشته اید.
قبلا دارای اقامت در فنلاند بوده اید و فنلاندی تبار هستید.
کشور فنلاند برای مهاجرت
فنلاند در سال های گذشته در رتبه بندی جهانی شاخص های کیفیت زندگی جزو کشور های پیشرو بوده است. خدمات درمانی و پوشش بیمه عالی، امنیت بالای شهر های فنلاند ، نرخ بیکاری پایین و سطح بالای رفاه در این مورد تاثیرگذار بوده اند. همه ی اینها باعث شده تا کشور فنلاند در بین مهاجران محبوبیت داشته باشد.
روش های مهاجرت به فنلاند:
مهاجرت کاری
مهاجرت تحصیلی
مهاجرت کاری
فنلاند تراکم جمعیت پایینی دارد و به دنبال جذب نیروی کارمتخصص بوده است. اما به راحتی به متقاضیان اجازه ی کار نمی دهند.
ویزای کار در این کشور به دو شکل است:
کسانی که در فنلاند تحصیل کرده اند. که اقامت فرد بین 6 تا 12 ماه تمدید میشود تا فرد بتواند کاریابی کند.
ویزای های کاری در فنلاند مربوط به اشخاصی میشود که از این کشور دعوت نامه داشته باشند
مهاجرت تحصیلی
افرادی که قصد تحصیل در فنلاند را دارند، اگر تحصیلشان بیشتر از 90 روز طول بکشد نیاز به اقامت بلند مدت دارند که این اقامت به اندازه ادامه تحصیل به متقاضیان داده می شود. فنلاند مانند دیگر کشور های اسکاندیناوی دارای نظام اموزشی پیشرفته ای به زبان انگلیسی است. در دانشگاه های فنلاند نداشتن مدرک زبان (ایلتس) الزامی نیست اما باید دانش زبان انگلیسی شما به 5.5 تا 6 برسد. اشتغال داشتن در خاک فنلاند منجر به اقامت دائم می شود. علاوه بر دانشگاه ها ، مدارس هم امادگی پذیرش دانش اموزان را دارند که انها طریقه وارد شدن به بازارکار، محیط علمی و دانشگاهی را بخوبی اموزش می بینند.
دانشجویان بین المللی می توانند در زمان تحصیل در کلاس های رایگان اموزش فنلاندی شرکت کنند و اگر در حد A2 یاد بگیرند از تخفیف 30 درصدی شهریه برخوردار می شوند.
دانشگاه های مختلف در مقاطع مختلف ، بسته به شرایط دانشجویان امکان استفاده از بورسیه های تحصیلی را می دهد. هر دانشگاه به صورت جداگانه و سالیانه بورسیه های خاصی را به دانشجویان بین المللی ارائه میکند. همچنین بورسیه های دولتی مثل (EDUFI)و (CIMO) از دانشجویان فنلاندی حمایت میکنند. علاوه بر این مزایای تحصیل در فنلاند و اموزش رایگان این زبان ، گارانتی کار در بعضی رشته ها و وجود بورسیه های تحصیلی متنوع ، میتوان به اخذ اقامت همزمان با خانواده و تحصیل رایگان فرزندان اشاره کرد.
چرا کشور فنلاند برترین سیستم های اموزشی را در جهان دارد؟
چگونه نظام اموزشی فنلاند به این درجه رسیده است؟ در این مدارس چه می کنند؟ چگونه با دانش اموزان برخورد میشود؟
امروزه در جهان و یا مثلا ایالات متحده امریکا، بسیاری از مدارس خصوصی و دولتی از سیستم های اموزشی قدیمی و خارج از رده تدریس استفاده می کنند تا دانش اموزان مواردی را حفظ کنند تا در زندگی به دردشان بخورد ، در واقع چیز زیادی اموزش نمی دهند. کشور های دیگر هم مثل چین، ژاپن و سنگاپور هم به عنوان سختکوش و درس خوان ترین کشور ها شناخته شدند.
و اما فنلاند ...
فنلاند طی سال های اخیر با اعمال تغییرات ساده و بدیع نظام اموزشی را کاملا متحول کرده است. در واقع در مدارس این کشور دانش اموزان فقط حفظ نمی کنند و تمرکز بر نمره 20 ندارند بلکه انها فقط به دنبال یادگیری و پیشرفت کردن هستند.
تحصیل در فنلاند
تا سال 2017 تحصیل در این کشور به صورت رایگان بوده است ولی در حال حاضر این کشور نیازمند پرداخت هزینه است. هزینه تحصیل و زندگی در فنلاند نسبت به دیگر کشور ها کمتر است. شرایط پذیرش بدون داشتن مدرک زبان و در صورت اطلاعات و دانش کافی درباره ریاضی در سطح دبیرستان از طریق ازمون های انلاین برای فرد امکان پذیر می باشد.
همچنین در زمان تحصیل در این کشور امکان یادگیری رایگان زبان فنلاندی هم وجود دارد، هرچه سطح شما در این زبان بالاتر رود در سال های بعدی شهریه کمتری پرداخت می کنید.
نحوه اقدام برای بورسیه فنلاند
اقدام برای بورسیه تحصیلی در مقاطع بالای دانشگاهی و ارتباط با اساتید در مقاطع بالا امکان پذیر است. اولین قدم برای گرفتن بورسیه داشتن اخذ ویزا است. البته شایستگی در دانشگاه و ارائه بهترین مدارک حرف اول رو میزنه که بعضی از دانشگاه ها برای بورسیه امتیاز ها و شرایطی را در نظر گرفته اند.
زمان مناسب برای گرفتن بورسیه تحصیلی در فنلاند از ماه نوامبر تا فوریه است البته ممکن است در ژانویه بسته شود. درخواست بورسیه از یک دانشگاه به دانشگاهی دیگر و یا از مقطعی به مقطع دیگر متفاوت خواهد بود، حتی زمان بندی درخواست بورسیه های دولتی هم خاص و مجزا از هم است.
انواع بورسیه تحصیلی در فنلاند( دانشگاهی و دولتی )
بورسیه دانشگاهی ، بورسیه ای است که هر ساله دانشجو های ممتاز بین المللی را به بهترین دانشگاه های دنیا اعطا می کنند. در هر مقطعی میتوان بورسیه گرفت حتی لیسانس ! پس بستگی به شرایط تعیین شده دانشگاهتان دارد.
بورسیه دانشگاه های علوم کاربردی تعدادشان در فنلاند زیاد است و جزو بهترین دانشگاه های دنیا شناخته شدند.
بورسیه دولتی ، بورسیه ای است که هر ساله کشور فنلاند از دانشجوهای خارج از اتحادیه اروپا اعطا می کند. مثلا بورسیه CIMO هرسال برای مقاطع دکترا و یا دوره های پست دکترا و فلوشیپ ارائه می شود.
شرایط ورود و پذیرش تحصیل پزشکی در فنلاند
فنلاند از سطح زندگی بالایی برخوردار است به همین خاطر مسئولان این کشور اهمیت ویژه ای به حمایت کردن پزشکان قوی می دهند. به همین دلیل سطح کیفیت در دانشگاه های پزشکی در این کشور بهتر است. مدت زمان تحصیل پزشکی در این کشور 6 سال است. در واقع 2 سال در دانشگاه هلسینکی نیاز به پیش مطالعات بالینی است. بعد از ان هم باید فرد در ازمون ورودی پزشکی شرکت کند. داشتن معدل بالای دیپلم ، نوشتن انگیزه نامه قوی و سطح زبان خوب از دیگر شرایط قبولی است. هرچند اموزش بیشتر به زبان فنلاندی است تا سوئدی.
از نمونه این دانشگاه ها :
دانشگاه هایی در اسکاندیناوی با کمترین شهریه
دانشگاه های اسکاندیناوی شهرت بین المللی در بین دانشجویان دارد، اما زندگی در انجا بسیار گران است و فقط برای دانشجویان اتحادیه اروپا رایگان است. اگر می خواهید در این دانشگاه ها تحصیل کنید و خارج از اتحادیه اروپا است ممکن است شما را منصرف کنند.
در اینجا دانشگاه های با کمترین هزینه برای دانشجویان بین المللی را ذکر میکنیم:
نروژ
فنلاند
دانمارک
سوئد
ایسلند
دانشگاه های کم هزینه در فنلاند :
دانشگاه علوم کاربردی متروپولیا
دانشگاه علوم کاربردی واسا
دانشگاه هنرهلسینکی
دانشگاه علوم کاربردی کارلینا
دانشگاه علوم کاربردی سایما
چهار دانشگاه دولتی در ایسلند :
دانشگاه ایسلند
دانشگاه کشاورزی ایسلند
دانشگاه هولار
دانشگاه اکوریری
تحصیل در این دانشگاه های دولتی شهریه ای ندارد اما برای پرداخت هزینه ی سالانه باید چند کرون پرداخت شود.
خدمات درمانی فنلاند
در فنلاند برای تمامی اشخاصی که ساکن دائمی هستند، خدمات بهداشتی و درمانی مقرون به صرفه تر انجام می شود. علاوه براین کارفرمایان خدمات بهداشتی و درمانی، کاری در اختیار کارمندان خود قرار می دهند.
اگر دارای اقامت در فنلاند می باشید در این صورت می توانید از خدمات درمانی دولتی استفاده کنید.
حق دریافت شهروندی بستگی به مسائل زیر دارد:
از چه کشوری به فنلاند امده اید؟
علت مهاجرت شما چیست؟ ( تحصیل، کار، زندگی و ...)
قصد مهاجرت دائم دارید یا بصورت موقت مهاجرت کرده اید؟
اگر قصد مهاجرت موقت دارید تا چه زمان می خواهید در فنلاند بمانید؟
اما اگر نمی دانید وضعیت شهروندی دارید یا خیر، می توانید از طریق (اداره کل اطلاعات دیجیتالی و نفوس) مطلع شوید.
اگر وضعیت شهروندی فنلاند و بیمه درمانی نداشتید، می توانید جداگانه تقاضای حق استفاده از درمان و پرداخت هزینه از طرف کلا (Kela) را داشته باشید.
ویزای شینگن چیست؟
در یک تعریف ساده، شما برای ورود به حوضه ی گسترده ی شینگن که از 26 کشور مختلف تشکیل شده، نیاز به ویزای شینگن (Schengen Visa) دارید. به این ماهیت که با یکبار گرفتن اند می توانید به کشور های هم پیمان ان سفر کنید، در صورتی که ویزای صادر شده به صورت چندبار ورود باشد و برای مدت زمان مشخص به هر کدام از ان کشور های هم پیمان سفر کنید.
دلیل ارزش این ویزا داشتن ازادی برای ورود به بعضی کشور ها برای تردد، چه تحصیل ؛ چه کاری و چه مهاجرت موقت.
به طور کلی ویزای شینگن به سه دسته تقسیم می شود:
ویزای اتحادیه شنگن یا (USV)
ویزای اعتبار محدود منطقه ای (LTV)
ویزای ملی (National Visa)
مهم ترین نکات انگشت نگاری برای دریافت ویزا
مهم ترین موردی که باید برای انگشت نگاری ویزای شینگن اشاره کنیم؛ این است که باید در روز ارائه مدارک حتما حضور داشته باشید. تمام اطلاعت مربوط به انگشت نگاری به همراه اطلاعات فرم درخواست ویزای شینگن به مدت 59 ماه بایگانی می شود، پس اگر متقاضی طی این مدت دوباره برای ویزای کوتاه مدت اروپا اقدام کند دیگر نیازی به انگشت نگاری نیست مگر برای اقامت !
. انگشت نگاری و احراز هویت مهم ترین رکن برای شناخت و هویت یک شخص است. و اصولا برای دریافت اقامت و پناهندگی اهمیت بالایی دارد.
هرمتقاضی با ورود به مرکز اثرانگشت ویزای شینگن میتواند مدارک خود را تحویل دهد و اطلاعات بیومتریک را ثبت کند. باقی کار هم مثل ثبت اثرانگشت و تهیه عکس کمتر از یک ساعت انجام می شود.